Gies Backes – Kick-off Crowdfunding

Gies Backes

Op woensdag 10 oktober vindt de kick-off plaats van de crowdfunding die wordt opgezet door Galerie Wilms ter financiering van een boek over het oeuvre van de Venlose schilder Gies Backes. Op de feestelijke avond met een interview door Frans Pollux en een optreden van Peter Beeker start de voorverkoop van het boek en worden de eerste 30 special editions gepresenteerd, bestaande uit een uniek werk, een cd met een speciaal hiervoor opgenomen nummer van Peter Beeker en het boek. Daarnaast is er een expositie van het werk van Backes, die ook nog op 11, 12 en 13 oktober te bezoeken is.

 

Voor de kunstliefhebber is Gies Backes (Venlo, 1977) geen onbekende.  Met zijn typerende schilderijen gooit hij hoge ogen, niet alleen in het Venlose maar ook nationaal. Zo werd hij maar liefst tweemaal genomineerd voor de Koninklijke prijs voor vrije schilderkunst.  In bijna 20 jaar tijd heeft Gies een oeuvre gecreëerd dat nu bijeengebracht wordt in een boek. 

Vanaf 2000 werkt Backes als kunstenaar. In deze periode tekent, schetst en schildert hij. Eindeloze creativiteit, inspiratie en ontdekkingsdrang zorgen voor een spannend oeuvre.  Het overzicht reflecteert op zijn werk tot nu toe. Het biedt afstand en geeft het werk een context. Tevens zal het boek worden ingezet om bij een breder publiek bekendheid te krijgen.