Tom Sanford & Alfred Steiner: “Four Eyes”

“Four Eyes” 

Et forrygende sammensurium af fortællinger om berømte og berygtede ikoner og aktuelle politiske problemstillinger, vævet entydigt sammen af potente referencer, der afspejler verdens kompleksitet. Dette er oplevelsen, der venter os, når Tom Sanford og Alfred Steiner sætter os stævne under fire øjne, der hviler skælmsk på os i deres nye dobbeltudstilling ”Four Eyes”. 

Tom Sanford var blandt pionererne i galleriets efterhånden velkendte fold af amerikanske mestre, da han for 9 år siden indtog galleriet med sine bidende skarpe portrætter. Året efter sluttede Alfred Steiners surrealistiske kompositioner sig til den hidsige fold, og sammen repræsenterer de i dag en solid del af galleriets rygrad. Vi ser derfor uhyre meget frem til at præsentere deres tredje soloudstillinger, nu side om side.  

Til ”Four Eyes” har Tom Sanford skabt en helt særlig stribe fortællinger fra det virkelige liv, med udgangspunkt i hans egne personlige møder med venner og naboer såvel som tilfældige personer, der dagligt befolker hans liv under besøg på Burger King, til et slag poker eller i overfyldte metrovogne. Med hånden som fortællerstemmen, der udgør sjælen i hans værker, maler han historierne frem på samme vis som en stor romanforfatter ville skrive dem. Sanfords umiskendelige energi og selvbevidste humor gennemgriber samtlige værker, der er ligeså fyldt med detaljer og teksturer som de er med hemmelige betydninger, skjulte fortællinger og interne vittigheder.  

Alfreds Steiners forunderlige og fuldstændig geniale orkestrering af obskure objekter gør ham til en mindst ligeså indlevende fortæller som Sanford. Til denne tredje soloudstilling får vi indblik i en rejse, der tog sin begyndelse i 2015, hvor Steiner rejste gennem Frankrig og Italien, samlede inspiration og producerede fem intimt-skalerede akvarelværker. Værkerne udstilles her sammen med to nye mesterværker i samme serie; Family ogDexter’s Laboratory, samt en helt ny serie af 81 sæt psykedeliske øjne, der eksploderer ud af siden på et ansigt. Serien Eyeshar Steiner tegnet på en iPad Pro efter tilskyndelse fra Tom Sanford.

 Dertil præsenterer Steiner sin mest ambitiøse samling retroreflekterende værker til dato i serien Anti-Paparazzi®. Skjulte portrætter af kendte og kontroversielle figurer fra nutid, fortid og historisk tid, kommer til syne i tilsyneladende entydige portrætter, der pludselig afslører to forskellige motiver, når de omsluttes af lys. Det er Alfred Steiner selv, der er opfinderen bag denne helt særlige printmetode, som han fortsat udvikler på.  

Udstillingen viser mere end 30 værker på lærred, papir og tryk.

Tom Sanford og Alfred Steiner vil begge være til stede til ferniseringen og tilgængelig for interviews. Kontakt galleriet på info@gallerypoulsen.com eller tlf. + 45 33 33 93 96 for nærmere information  

Tom Sanford & Alfred Steiner: “Four Eyes”04.05 – 01.06

Fernisering lørdag d. 4. maj kl. 12-16

Artist Talk m. Sanford & Steiner kl.14.00

Gallery Poulsen

Staldgade 32, Den Brune Kødby

1699 København V